Proiectam impreuna linii de procesat fructe si legume

Linii de procesare pentru sectorul fructelor și legumelor

Va oferim linii de prelucrarea industrială a legumelor, fructelor și porumbului dulce concepute de firma Femia care detine o experiență de peste 50 de ani in domeniu Oferim o gamă foarte largă de echipamente de înaltă performanță, linii de producție fiabile și durabile.

Vă oferim linii complete și personalizate pentru pregătirea și tratarea termică continuă a produselor dumneavoastră.

De la preluarea din camp până la conservare, congelare sau deshidratare, suntem partenerul dumneavosatra pentru un randament optim pentru liniile dvs. și pentru păstrarea calității produselor dvs.

Pe baza experienței noastre în domeniu, ne-am dezvoltat expertiză privind diferitele linii de producție în funcție de produsele prelucrate.

Linii de procesat fasole verde, spanac si mazare

Legume alungite su subtiri

 • Fasole verde, edamame, morcovi pui etc

Legume granulare

 • Mazare, fasole, borlotti, fasole flageolet, boabe de coco etc.

Sâmburi de porumb dulce, stiulețe întregi și tăiate

 • Conopida si brocoli

Legume cu frunze

 • spanac, molokhia (alba de iută)

Radacinoase

 • morcovi, cartofi, salsif, sfeclă etc.

Fructe si legume usacte

 • curmale, caise, prune uscate, smochine, struguri, năut, fasole

Receptia

Linii de procesat fasole verde, spanac si mazare

Imediat când produsele dumneavoastră ajung la fabrică, receptia, începutul procesului de procesare, este un element cheie în performanța liniei dumneavoastră de producție. Într-adevăr, buncărele de primire trebuie adaptate la sistemul dumneavoastră de descărcare și acest prim pas contribuie substanțial la adapatarea fluxurilor din linia de proceare.

Soluțiile de recepție pe care le oferim sunt destinate pentru descărcarea produsului provenit din câmp prin evitarea pierderilor de materie primă, prin păstrarea integrității acesteia din urmă și prin asigurarea unui flux continuu și controlat pe linie: Buncăre – fie subterane sau nu – cu un sistem de elevatoare, buncăre de încărcare manuală (…), gama noastră de mașini de recepție ne permite să punem la dispoziție o soluție în conformitate cu metoda de descărcare folosită (camion, sac, bascule, containere.)

Avand preocuparea de a păstra produsele clienților noștri, am dezvoltat buncăre care sunt special concepute pentru anumite legume în funcție de formele și greutățile acestora. Prevăzute cu tehnologie versatila, acestea sunt concepute pentru a facilita transferul produselor, minimizând în același timp riscul de a le deteriora cât mai mult posibil.

Curatarea si sortarea

Linii de procesat fasole verde, spanac si mazare

Indiferent de natura proceselor de productie, curățarea și sortarea sunt pași esențiali în procesul de producție, in randamentul acestuia, in mentinerea igienei și siguranței alimentare pentru consumatori. Această etapă mai mult sau mai puțin complexă este necesară pentru îndepărtarea corpurilor străine și necesită o capacitate mare de adaptare care necesită a avea mașini în cascadă care sunt adecvate pentru îndepărtarea unei cantități maxime de deșeuri cât mai devreme posibil în linia de preparare.

Am dezvoltat diverse soluții de curățare uscata și sortare, astfel încât să rezolvăm problemele specifice. Astfel, în funcție de natura produselor dvs., de starea lor în momentul în care acestea părăsesc câmpul și de corpurile străine legate de zonele agricole (nisip, pământ, roci, lemn, animale mici, diverse corpuri străine etc.), ajustam procesul de curățarea prin alegerea echipamentului potrivit pentru a îndepărta corpurile străine, produsele de proastă calitate și orice poluanți.

Soluțiile noastre de curățare uscată : sisteme cu tambur ventilatoare, sisteme de separare sunt concepute pentru un randament optim și o calitate constantă a produsului. Conștienți de importanța și miza acestui pas, inovăm și continuăm să dezvoltăm sisteme de curățare de ultimă generație. Așa am proiectat de exemplu un  sistem special de captare denumit Datura. Instalat la inceputul liniei de procesare acesta poate îndepărta plante toxice care prezintă un risc semnificativ pentru sănătate.

Spalarea si extragerea samburilor

Această etapă de spălare este la fel de esențială în ceea ce privește calitatea și mizele de sănătate pe care le reprezintă prelucrarea produselor alimentare. Despicarea și spălarea folosesc apă pentru a separa și spăla produsele oricărui corp străin care ar putea fi încă împletit în el. Destonarea se face in amonte de spalare si, datorita procesului hidraulic, se realizeaza o prespalare cu un circuit de apa diferit de cel de spalare pentru a imbunatati performantele acesteia din urma. FEMIA este renumită în întreaga lume pentru soluțiile sale eficiente și compacte pentru detonare și spălare.

Scoaterea samburilor sau a miezului prin extracție sau jet de apă, sisteme de spălare dedicate sau universale, am dezvoltat numeroase soluții pentru destonarea și spălarea produselor plutitoare și scufundate. Oferim variante in functie de necesitati (capcane pentru insecte, de exemplu). Combinând performanța și robustețea, echipamentele FEMIA sunt recunoscute pe piață pentru calitatea și longevitatea sa.

Întotdeauna foarte atenți la performanța dumneavoastră și la impactul nostru asupra mediului, am integrat un filtru de sârmă rotativ care, plasat pe circuitul de retur a apei, filtrează și reciclează apa în buclă închisă pe fiecare mașină. Acest lucru face posibilă adoptarea unei abordări mai responsabile, beneficiind în același timp de economii incontestabile de resurse și energie.

Calibrarea si reduccerea la dimensiune

Acest pas reprezintă o miză specială în ceea ce privește clasificarea produselor. Intr-adevar, diversitatea formelor legumelor si a formatelor dorite la iesirea liniei de preparare impune a avea la dispozitie si alegerea echipamentelor potrivite pentru a obtine categoriile de produse solicitate.

Oferta noastră include soluții eficiente potrivite pentru  diferite tipuri de fructe și legume. Acest pas al procesului este pasul critic pentru randamentul liniei de procesare. Vă propunem astfel diverse sisteme de taiere care sunt potrivite în special pentru tăierea porumbului, dar și tăierea ciorchinelor, tăierea  fasolei verzi si a coditelor.

FEMIA a dezvoltat soluții de calibrare, care corespund cerințelor specifice diferitelor tipuri de legume. Tamburele și vibratoarele Femia selectează și clasifică cu acuratețe legumele prelucrate în funcție de mărimea lor și pot fi ajustate pentru a corespunde exact standardului de calibrare căutat.

Eficiente și complet adaptabile, soluțiile noastre personalizate, cu diferite niveluri de automatizare, sunt menite să optimizeze cât mai mult randamentul și rentabilitatea liniei dumneavoastră.

Tratamente termice continuue blansarea si racire

Blansarea,  pregătirea, răcirea… tratamentele termice continue sunt cealaltă expertiză a noastră. Oprirea activității enzimatice, dezaerarea produselor, fixarea culorii acestora, păstrarea pe cât posibil a gradelor și aromelor Brix; acestea sunt toate provocările în tratamentul termic al produselor în conserve conservate sau congelate cu un obiectiv de calitate și siguranță alimentară.

Oferim o gamă largă de mașini care sunt proiectate pentru un răspuns mai bun la cererea clientului, care depind, de asemenea, de calitatea și obiectivele de cost de operare ale acestora.

Sistemele de blansare si racire sunt proiectate și dimensionate pentru nevoile dumneavoastra:

 • după produsele de prelucrat;
 • dupa daca este vorba despre conserve conservate sau produse alimentare congelate.
 • dupa capacitatea necesara;
 • dupa dimensiuni definite de la caz la caz (lungime/latime).

Acest echipamente face posibilă:

 • blansarea in regim de apa calda si/sau in regim de abur si/sau in regim mixt;
 • recirea in apa si/sau apa rece si/sau modul aer.
 • Blancher-cooler-urile pot combina diferitele moduri.

Sisteme de transport

Transportoare cu bandă, transportoare vibratoare, elevatoare cu bandă rulată, elevatoare cu racletă sau cu cupe, transportoare hidraulice, putem adapta multe soluții de transport la liniile dumneavoastră. Sistemele noastre de transport trebuie selectate în funcție de arhitectura liniei de procesare și a produselor procesate pentru a concepe soluția care vă va oferi cele mai bune performanțe și să răspundă provocărilor specifice ale producției dumneavoastră.

Pe lângă diversitatea mașinilor pe care le putem integra in liniei dumneavoastră, know-how-ul nostru consta în capacitatea noastră de a ne adapta nevoilor dumneavoastră. Vă propunem o soluție care urmărește să optimizeze amenajarea pentru o cantitate minimă de spațiu ocupat, incluzând totuși constrângerile de întreținere.

Sisteme de stocare

Într-o linie de prelucrare a fructelor sau legumelor, depozitarea este adesea necesară pentru alimentarea liniei, prelucrarea diferitelor categorii de produse și uniformizarea fluxurilor dintre diferitele mașini precum și în cazul opririi liniei de producție.

Buncăre de alimentare care depind de:

 • Produs
 • Modul de transport al produsului sau containerul
 • Capacitatea de producție a liniei

Buncăre tampon cu sistem de alimentare reglabil.

Procese post congelare

Odată cu producția de produse congelate, poate fi necesară calibrarea și chiar sortarea în scopul optimizării globale a procesului și a depozitării produselor, precum și a calității acestora.

La această etapă a producției dumneavoastră, FEMIA oferă diverse funcții de proces care pot fi utilizate după congelare, cum ar fi curățarea, calibrarea și sortarea. Soluțiile noastre vă permit să sortați eficient produsele în funcție de tipul lor (mazăre, conopidă, broccoli sau legume tăiate în special) pentru a limita depozitarea intermediară și gestionarea acestora înainte de congelare.
Datorită sortării și calibrării post-congelare, vă puteți depozita produsele congelate în vrac în containere mari și le puteți ambala pe măsură ce sosesc comenzile, pentru a vă ușura fluxurile de producție.

Managementul deseurilor

Astăzi, gestionarea deșeurilor a devenit o adevărată provocare în dezvoltarea durabilă și randamentul liniilor de prelucrare a fructelor și legumelor. Femia oferă soluții care vizează extragerea doar a deșeurilor, fără a afecta procesarea produselor bune. Conform unui model bazat pe economie verde și circulară, acestea sunt apoi reunite, recuperate și reciclate.Concepem, alături de dumneavoastră, o logică de recuperare personalizată a deșeurilor, în funcție de obiectivele dumneavoastră de reciclare a materialelor (hrana animalelor, utilizare în fermă cu sau fără compostare), energie (metanizare) sau incinerare cu recuperare de energie.

Integram abordarea de recuperare inca din faza de proiectare pentru liniile dumneavoastra de productie pentru a permite transportoarelor dumneavoastra sa recupereze progresiv deseurilor pe toate liniile de productie.