SORTATOARE OPTICE PENTRU FRUCTE SI LEGUME

Sortatoare optice pentru fructe si legume care utilizeaza fascicule laser , camere video si raze X ofera o reducere importanta a costurilor, asigura o profitabilitate ridicata prin ridicarea calitatii produselor.

Sortatoarele optice se configureza in functie de cerintele fiecarui client (numar de fascicule laser, numar de  camere video) pentru o sortare de inalta calitate functie de culoare, forma , structura.Interfata grafica “Graphical User Interface (GUI)” ofera metode interactive de “a traduce” cerintele dumneavoastra de sortare pe o platforma hardware de procesare.

Design-ul modular, procesarea integrala digitala hardware, eficienta de neegalat, tehnologia patentata “free fall”, posibilitatea de inspectie din 2 directii “front & rear” versus “top and bottom” sunt pe scurt caracteristicile principale ale sortatoarelor optice

Sortator optic: Blizzard

Blizzard este o alternativă economică la sortatoarele optice Helius și Nimbus  cu sistem de cădere liberă si a fost special concepută pentru a se insera în liniile de procesare, la ieșirea din tunelurilor IQF sau la liniilor de ambalare.

LED-urile pulsate cu lungimi de undă diferite și senzori special proiectați asigură detectarea fiabilă a culorii, formei și diferențelor structurale.

Ejectoarele de aer de ultimă generație îndepărtează materialul nedorit cu precizie de milisecunde, permițând produsului conform să ajunga la procesarea ulterioară.

Sortator optic: Tomra C

Combinând o cameră color de înaltă rezoluție cu tehnologia Laser sau Near Infra-Red (NIR), produsul este capabil să îndeplinească cele mai înalte standarde de securitate alimentară și de calitate.

Camerele RGB cu două fețe combinate cu iluminarea LED de înaltă intensitate și focalizată detectează cele mai subtile defecte de culoare și formă, în timp ce senzorul NIR identifică cu exactitate materialele străine. Sistemul de evacuare dispune de o supapă de mare viteză cu o conexiune directă a duzei, care asigură o respingere de înaltă precizie.

Rezulta o calitate înaltă constantă a produsului de ieșire.Un beneficiu semnificativ al TOMRA 3C este designul său modular, astfel încât să poată fi dimensionat conform cerințelor specifice ale clientului cu 2, 3 sau 4 jgheaburi.

Cel mai important, fiecare jgheab este complet independent de celelalte, astfel încât mașina să poată sorta diferite defecte pe fiecare jgheab sau prin treceri multiple. 

Sortator optic: Nimbus

Sortatorul optic cu cădere liberă Nimbus este răspunsul la cerințele riducate ale industriei alimentare și la procesoarele individuale.Noua generație de soluții de sortare în cădere liberă combină eficiența detectării laser împreună cu camera pentru a sorta decolorările și forma produselor în cădere liberă.

Pe lângă aceste metode de sortare convenționale, Nimbus poate sorta pe baza caracteristicilor biologice, cum ar fi clorofila (Fluo ™), micotoxinele (Detox ™), apa (SWIR) și poate fi echipat cu o cameră hiperspectrală pentru a identifica materialul. amprentă digitală unică.

Sistemul de evacuare folosește un pas optim pentru o îndepărtare îmbunătățită a defectelor. Nimbus poate fi echipat cu sortare frontală sau cu un sistem de evacuare spate (RES) pentru o mai mare flexibilitate, mai puține respingeri false și un randament îmbunătățit.

Sortator optic: Ixus

Ixus ™ Bulk scanează produse în vrac pentru a detecta materiale străine care pot fi periculoase pentru clientul final. Metalul, sticla  sunt detectate prin absorbția mai multor raze X. Ixus ™ Bulk poate, de asemenea, împărți produsele în diferite categorii (de exemplu, dimensiune și formă).

Tipul sursei de raze X depinde de produs, tip de defect și capacitate. Ixus ™ Bulk este foarte flexibil și ușor de integrat în linia de producție și poate fi folosit ca un sortator optic complementar sau de sine stătătator.

Implementarea unui sortator optic cu raze X la începutul liniei va scădea semnificativ încărcarea cu defectele primite și va facilita procesarea ulterioară. La cel mai îndepărtat capăt al liniei, va minimiza riscul de a găsi un element nedorit în produsul final, chiar înainte de ambalare.

  • Sortatorul optic Green Sort detectează defectele interne invizible.
  • Analizează fructele din spectrul luminii vizibile în timp ce le supraexpune în infraroșu în spectrul NIR.
  • Sortatorul optic examinează compoziția chimică sub coaja si in interiorul fructului expunând complet fructul.
  • Metoda aplicată a inteligenței artificiale vă permite să respingeți fructele care putrezesc, dar arată sănătoase.
  • Implementarea a numeroase inovații, inclusiv o cameră hibridă care percepe simultan lumină vizibilă și cea infraroșie conduce la reducerea pretului
    de achizitie ceea ce s-a tradus într-o reducere a prețului.
  • Sortatorul optic va fi disponibilă în 2 versiuni. Primul pentru fermele mici cu o capacitate de aproximativ 400 kg / oră, al doilea pentru fermele mari și
    companiile care comercializează afine avand o cpacitate de 800 kg/oră.