Masini de taiat fructe si legume

Masini de divizat si taiat de mare capacitate pentru fructe si legume proaspete si congelate

Taierea de precizei depinde de mai multi parametrii : dimensiunea, forma, textura si conditia in care se afla produsul

Masini de taiat fructe si legume
Echipamente de taiere de inalta precizie pentru capacitati mari de productie

Masini de taiat fructe si legume

Masini performante de taiat fructe si legume special concepute pentru afacerea dumneavoastra.

FAM creează soluții inovatoare care ajută clienții noștri să producă cele mai bune produse de pe piață.Sunt dezvoltate mașini noi cu metode de tăiere îmbunătățite sau noi, care măresc eficiența producției, asigurând o tăiere îmbunătățită și consistentă.În plus, suntem deschiși să dezvoltăm noi produse ca răspuns la nevoile pieței.

Înțelegem flexibilitatea necesară în industria foarte diversă de tăiere a legumelor.
Masini de taiat fructe si legume
masini de taiat fructe
FAM proiectează mașinile pentru a oferi clienților posibilitatea de a realiza mai multe produse cu o singură mașină.

De exemplu: FAM Volantis este mașina de feliere preferată pentru tăierea încrucișată a fasolei verzi, care este un produs sezonier.

Volantis poate fi folosit și în afara acestui sezon pentru produse alungite precum morcovi, țelină, dovlecel etc.Toate cutitele sunt fabricate intern și fabricate din cele mai bune materiale din oțel inoxidabil de calitate alimentară.Expertiza noastră ajută la selectarea cutitului potrivite pentru aplicație.Grosimii corecte a lamei taietoare, profilul adecvat al muchiei taietoare si rezistența sunt elemente esențiale pentru cel mai bun proces de tăiere cu pierderi minime și durată de viață maximă.

masini de taiat legume

Masinile de redus la dimensiune (taiat felii, fasii, cuburi) produse de firma FAM sunt disponible intr-o gama larga de variante contructive DORPHY , FLEXIFAM , YURAN, LIFIS,, HYMAKS ,FV utilizabile pentru diferite aplicatii si produse. Se pot realiza astfel felii, fasii , cuburi de diverse dimensiuni in functie de sculele utilizate la diverse capacitati de productie.

Calitatea sectiunii de taiere a produsului este deosebita si cantitatea reziduurilor rezulate este foarte scazuta. Masinile de redus la dimensiune (taiat cuburi fasii sau felii) sunt utilizabile in aproape toate ramurile industriei alimentare : legume , fructe , carne , branza. Toate echipamentele sunt testate riguros inainte de a fi expediate de catre producator. Igiena si posibilitatea curatarii rapide si facile a echipamentelor de productie sunt un factor tot mai important in industria alimentara.

Masinile de redus la dimensiune furnizate de firma FAM sunt concepute pentru a fi usor de igienizat iar toate componentele in contact cu produsul se pot curata riguros si cu precizie. Astfel acestea pot fi integrate de beneficiar foarte usor intr-un concept general HACCP la nivelul unitatii sale de productie.

Descarca documentatie:

Proiectata pentru capacitati mari și potrivit pentru tăierea multor produse diferite Permite procesatorilor să taie cuburi pentru o mare varietate de produse mai moi precum mango, mere, pere, căpșuni, roșii, ardei gras, dovlecei, … dar și legume rădăcinoase de tip tare precum morcovi, napi, țelină și alte produse precum sfecla roșie, broccoli, varza, ceapa, cartofi la capacitati mari de la 3.000 kg pe ora (3 mm sau cuburi de 1/8”) si nu numai, in functie de tipul de produs si grosimea feliei alesa.

Se pot procea produse de până la 240 mm (9,5”) în orice dimensiune. Este disponibilă execuție specială pentru produse cu diametru mai mare, cum ar fi varza albă și roșie. Gama  largă de dimensiuni de tăiere de la 3 mm (1/8 “) până la 25 mm (1”) cuburi și fasii, formele plate și ondulate fac din TRIDIS 240 o masina deosebit de versatila.

Simplitate în design care încorporează schimbarea rapidă a sculelor de tăiere datorită principiului „set and forget”. Motorul din oțel inoxidabil de 4 kW (5,5 CP) contribuie la cel mai mare randament și fiabilitate a producției.

Versiunea cu capacitate redusă fata de Tridis 240, oferind soluții de tăiere pentru procesatori de dimensiuni medii Are o suprafata de amplasare mai mică, dar are aceeasi performanta, cu aceeași tehnologie dovedită ca și masina de taiat cuburi  de capacitate mai mare.

Permite procesatorilor să taie cuburi de o mare varietate de produse mai moi, cum ar fi mango, mere, pere, roșii, ardei gras, dovlecel,…dar și legume rădăcinoase de tip tare precum morcovi, napi, țelină și alte produse precum sfeclă roșie, broccoli, varză, ceapă, cartofi la capacitati medii de la 1.500 kg pe ora (cuburi de 3 mm sau de 1/8”) si mai mult, in functie de tipul de produs si grosimea feliei.

Se pot taia produse de până la 180 mm (7”) în orice dimensiune. Gamă largă de dimensiuni de tăiere de la 3 mm (1/8 “) până la 25 mm (1”) cuburi și fasii, forme plate și ondulate o fac o mașină foarte versatilă.Simplitate în design, schimbarea rapidă a sculelor de tăiere datorită principiului „set and forget”.Acționata de un motor din oțel inoxidabil de 2,2 kW (2,95 CP).

Masina de taiat cu banda de alimentare in V

Masina de tăiăt cu banda de alimentare  în V concepută pentru felierea transversală de precizie a unei game largi de produse alungite și a soiurilor de salată verde comprimabilă și a altor legume cu frunze Tăierea precisă a produselor alungite  până la un diametru de 115 mm (4,5″), cum ar fi castraveți, morcovi, dovlecei și legume cu frunze până la o dimensiune de 160 mm (6,3″).

Banda trapezoidală lungă de doi metri aliniaza/orienteza perfect produsul spre roata de feliere și îl aduce la viteza necesară. Principiul de tăiere transversală permite tăierea precisă de mare viteză, menținând în același timp o calitate excelentă a felierei, rezultând o durată de valabilitate foarte lungă pentru produsele proaspete.

Design foarte eficient al mașinii are ca rezultat o întreținere redusă și o accesibilitate ușoară Varietate de scule de tăiere disponibile pentru o diferențiere mai mare a produsului (plată, ondulată, julienne, înjumătățire) Ecranul tactil compact oferă o interfață de operator simplificată, ușor de urmărit, pentru o configurare rapidă și schimbarea rapidă a produsului, facilitând operarea.

Masina de tăiăt transversala cu banda în V

Masina de tăiăt transversala cu banda în V de înaltă performanță utilizata pentru tăierea perfectă a legumelor cu frunze și a legumelor alungite Se pot procesa produse de până la 220 mm (8,6″) pentru legume cu frunze compresibile, în special toate tipurile de salată verde Manevrează cu ușurință produse cu diametrul de până la 180 mm (7″) în cazul produselor ferme precum țelina, dovlecelul, salata icebergul și capete de varză.

Acționările cu frecvență variabilă atât pentru roata de feliere, cât și pentru benzile transportoare oferă un control precis al vitezei și o flexibilitate maximă Calitate excelentă de feliere, rezultând o durată de valabilitate foarte lungă pentru produsele proaspete feliate Design foarte eficient al mașinii, care are ca rezultat o întreținere redusă și o accesibilitate ușoară

Masina de taiat cuburi cu bandă

Masina de taiat cuburi cu bandă, conceputa pentru tăierea cuburilor și făsiilor la capacități mari Principiul de tăiere încorporează o rolă de alimentare care aplatizează produsul și asigură un transfer pozitiv către axurile de tăiere, tăind produsul în făsii sau cuburi.

Grosimea făsiilor sau a cuburilor va fi grosimea produsului original. Potrivit pentru a tăia toate tipurile de verdeață, cum ar fi spanacul, ridichile, pătrunjelul și alte produse precum ardeiul și fasolea.

Trecere rapidă de la o dimensiune de tăiere la alta are loc prin utilizării tamburului de tăiere rapid detașabil. Zona de antrenare și zona de produs a mașinii sunt complet separate, permițând o curățare rapidă și minuțioasă. Accesibilitatea la fiecare zonă a mașinii accelerează spălarea Banda de transport  cu design igienic de 240 mm (9,4”) lățime cu bandă de ghidare și etanșare a marginilor benzii.

Masini de maruntit inovatoare, concepute pentru o calitate constanta a taierii si flexibilitate la capacitate mare

Ofera o calitate de tăiere perfectă pe o gamă largă de produse, cum ar fi produse rotunde și produse alungite pe toată lungimea sau pretăiate pentru a determina lungimea.

Permite procesatorilor să felieze sau mărunteasca o mare varietate de produse precum sfeclă roșie, morcovi, țelină, ceapă, varză,…Sistem de antrenare robust, cu acționare directă: disponibil cu un motor de 4 kW (5 CP)
Calitate deosebita de tăiere în diferite forme și dimensiuni, grosime constantă a feliei si aprosului maruntit pe tot parcursul procesului de feliere taiere.Ansamblul capului de tăiere este format din șaisprezece porturi individuale de tăiere staționare care vă permit să rulați la capacități mai mari și un randament îmbunătățit.

Capetele de tăiere rapid interschimbabile vă permit  schimbarea dimensiunii și a formei în câteva secunde.